Τηλ. 22410 70710

Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» – Β’ Κύκλος

Αναβαθμίστε το σύστημα κλιματισμού (Θέρμανση/Ψύξη) της οικίας σας και το σύστημα παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης με επιδότηση έως 70% !

Το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II – Β Κύκλος” έχει ξεκινήσει και αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων υπαγωγής για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στις επιλέξιμες επεμβάσεις του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης/ψύξης καθώς και η αναβάθμισης του συστήματος παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης.

Η Rodos Air συμμετέχει στο επιδοτούμενο πρόγραμμα με την έμπειρη ομάδα μηχανικών και την τεχνογνωσία των οίκων που αντιπροσωπεύει (Carrier, Toshiba, Grundfos, Siemens, Sole, Andrianos κλπ).

Οικογένεια απολαμβάνει τη ζεστασιά του σπιτιού

 

Αντλίες θερμότητας για θέρμανση και ψύξη

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία: 33% από τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38-45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες.

Παράλληλα, οι αντλίες θερμότητας συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, όντας συστήματα τα οποία δεν παράγουν ρύπους σε αντίθεση με άλλα συστήματα όπως τζάκια, σόμπες, λέβητες ξύλου-pellet κλπ.

Οι αντλίες θερμότητας της Carrier βρίσκονται στις επιλέξιμες από το Υπουργείο και το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ οίκον.

Οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται στις σύγχρονες εναλλακτικές εφαρμογές θέρμανσης και αναβαθμίζουν την ενεργειακή συμπεριφορά και κατάταξη της οικίας σας προσφέροντας ταυτόχρονα συνθήκες θερμικής άνεσης με θετικές συνέπειες στην υγεία και τη διάθεσή σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Συστήματα παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης από ΑΠΕ

Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμη η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, ηλιακού συστήματος για την παροχή ζεστού νερού χρήσης ή/και υποβοήθηση του κυρίως συστήματος θέρμανσης (συλλέκτης, δοχείο αποθήκευσης νερού, βάση στήριξης, σωληνώσεις, κλπ).

Ουσιαστικά στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται 4 βασικές λύσεις τις οποίες η Rodos Air μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει παρέχοντας εκτός από πιστοποιημένα μηχανήματα και πιστοποιημένη εγκατάσταση κατά ISO 9001:2008.

Ηλιοθερμικό Σϋστημα ΖΝΧ-Θέρμανση Χώρων

Τα συστήματα που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία είναι:

  1. Ηλιακός θερμοσίφωνας
  2. Ηλιοθερμικό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας (συλλέκτες στο δώμα, δοχείο αποθήκευσης και κυκλοφορητής)
  3. Ηλιοθερμικό σύστημα παροχής ΖΝΧ και υποβοήθηση στη θέρμανση χώρου
  4. Αντλία θερμότητας με δοχείο αποθήκευσης ΖΝΧ.

 

Η εταιρεία μας έχοντας υλοποιήσει πλήθος συστημάτων σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες, μπορεί να σας προτείνει τη βέλτιστη λύση για την κάλυψη των αναγκών σας.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και για την εύρεση της βέλτιστης λύσης μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε εσείς είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής σας με τους μηχανικούς της εταιρείας μας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα.

 

Energy Banner