Τηλ. 22410 70710

Οικονομικότερες οι Αντλίες Θερμότητας Σύμφωνα με Μελέτη του ΕΜΠ

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο συμφέρουσα λύση θέρμανσης, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Ο συγκριτικός πίνακας της μελέτης που παρουσιάζεται πιο κάτω, αποδεικνύει πως οι αντλίες θερμότητας είναι έως 40% πιο οικονομικές από τους καυστήρες πετρελαίου, συνυπολογίζοντας ακόμα και πιθανή επιδότηση πετρελαίου 0,25 ευρώ ανά λίτρο.

 

 

Εξοικονόμηση έως 80% με πιστοποίηση απόδοσης!

Επιλέγοντας τις αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH με τεχνολογία Twin-Rotary DC Inverter και πιστοποιημένη απόδοση κατά Eurovent, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μπορεί να φτάσει το 80% σε σύγκριση με τη χρήση καυστήρα, ενώ παράλληλα προσφέρουν ζεστό νερό χρήσης μέχρι 60°C και κλιματισμό το καλοκαίρι.

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH διαθέτουν επεξεργαστή που βελτιστοποιεί τη λειτουργία του συμπιεστή σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας, επιτυγχάνοντας αποδόσεις έως Α+++. Είναι ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση με μεγάλη οθόνη χειριστηρίου για να επιλέγετε τη θερμοκρασία και να προγραμματίζετε τη λειτουργία τις ημέρες και ώρες που θέλετε.

Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και τη γρήγορη εγκατάσταση είναι ιδανική λύση για αυτόνομη θέρμανση τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, ενώ μπορούν να συνδεθούν με μεγάλη ποικιλία τερματικών μονάδων νερού: τοίχου, οροφής, δαπέδου, κασέτες ή ducted.
Επιπλέον, είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα μεταβλητής ταχύτητας με καινοτόμο σχήμα πτερυγίων, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη απόδοση και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου ενώ χρησιμοποιούν ψυκτικό υγρό R-410A που δεν καταστρέφει το όζον.

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη του ΕΜΠ η οποία βρίσκεται αναρτημένη στη σελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ενημερωθείτε για της αντλίες θερμότητας της Carrier!

Η Rodos Air παραμένει στη διάθεσή σας για να σχεδιάσει το ιδανικό σύστημα θέρμανσης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του χώρου σας.