Τηλ. 22410 70710

La Marquise Luxury Resort Complex

Το ξενοδοχείο La Marquise είναι ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ρόδου, καταλαμβάνοντας μια έκταση 120.000 τετραγωνικών μέτρων. Η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στην εντυπωσιακή περιοχή της Καλλιθέας και συγκεκριμένα στη θέση «Αμμούδες» του Φαληρακίου.

 

Στοιχεία Έργου

2010

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

  • Παραγωγή ΖΝΧ από ανάκτηση θερμότητας
  • Συγκρότημα μεγάλης έκτασης
  • Αντλητικά συστήματα Grundfos Α ενεργειακής κλάσης
  • Διαχείριση Η/Μ εξοπλισμού με KNX

Σύστημα Κεντρικού Κλιματισμού

Η Rodos Air έχει προμηθεύσει στο πολυτελές συγκρότημα τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού που αποτελούνται από αερόψυκτους ψύκτες νερού και Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες της Carrier, αντλητικά συστήματα Grundfos, μηχανήματα επαγγελματικής ψύξη και εξοπλισμό μηχανοστασίου (Boiler, εξαρτήματα αυτοματισμού).

Αναλυτικότερα τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού αποτελούνται από:

  • 5 αντλίες θερμότητας 30RQ452-30RQ522 εξοπλισμένα με συστήματα ανάκτησης θερμότητας Desuperheater
  • 3 αερόψυκτους ψύκτες της σειράς 30ΧΑ (30XA452-30ΧΑ802) Ά ενεργειακής κλάσης καθώς και
  • 1 αερόψυκτο ψύκτη 30RB232.

Η συνολική ψυκτική ισχύς των εγκατεστημένων μηχανημάτων είναι 4.316kW.

Ανάκτηση Θερμότητας για Παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης

Η συνολική διαθέσιμη ισχύς ανάκτησης θερμότητας (Heat Recovery) για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης του ξενοδοχείου ανέρχεται σε 1.773kW, ικανή για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ακόμα και σε περίοδο πληρότητας 100%.

Δεκαέξι (16) Kεντρικές Kλιματιστικές Μονάδες της σειράς 39HQ της Carrier έχουν αναλάβει το έργο της παροχής κλιματιζόμενου αέρα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Αντλητικά Συγκροτήματα Grundfos

Τα αντλητικά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί είναι της Grundfos με βασικά χαρακτηριστικά τους την βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση σε συνδυασμό με την ποιότητα κατασκευής.

Έχουν επιλεγεί αντλίες της σιεράς UPS, TP, TPE για τον κλιματισμό και αντλίες της σειράς AP και SL για τα όμβρια.

Τα πιεστικά συγκροτήματα ύδρευσης στις πτέρυγες είναι της σειράς HyMPC-E αποτελούμενα από συστοιχίες αντλιών CRE με ενσωματωμένο μετατροπέα συχνότητας (Inverter) και μονάδα ελέγχου.

Τα πλήρη πυροσβεστικά συγκροτήματα Grundfos αποτελούνται από κύριες ηλεκτρικές αντλίες, μία πετρελαιοκίνητη και μία ηλεκτροκίνητη διατήρησης πίεσης (Jockey).

Εξοπλισμός Μηχανοστασίου

Επιπλέον, η Rodos Air προμήθευσε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει πλακοειδής εναλλάκτες της ORAL, Δοχεία Αδρανείας και Διαστολής της Ιταλικής SICC και ηλεκτροβάνες της Siemens.

Τέλος, έχει κατασκευαστεί ένα ψυκτικός θάλαμος βιομηχανικού τύπου απορριμάτων με χρήση αυτόνομης συμπυκνωτικής μονάδας, αεροψυκτήρα της Alfa Laval και ηλεκτρικό πίνακα ελέγχου της Pego.

Ενεργειακή Απόδοση Συστημάτων

Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας μας συνέβαλε στην επιλογή και το σχεδιασμό των παραπάνω συστημάτων, με κύρια κριτήρια:

  1. την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας,
  2. την ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας
  3. φιλικά προς το περιβάλλον υλικά κατασκευής και χρήσης των μηχανημάτων ( ψυκτικά μέσα, λιπαντικά κλπ)

βοηθώντας έτσι στην περιβαλλοντική πολιτική του ξενοδοχειακού συγκροτήματος La Marquise.