Τηλ. 22410 70710

Ξενοδοχείο Aquasol Levante Beach Resort

Η Rodos Air ανέλαβε την προμήθεια και κατασκευή 17 ψυκτικών θαλάμων συντήρησης και κατάψυξης της νέας ξενοδοχειακής μονάδας Aquasol Levante που βρίσκεται στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου. Επιπλέον, ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού του ξενοδοχείου, επιλέγοντας μονάδες Toshiba SMMS τεχνολογίας VRF. Για την κάλυψη των αναγκών σε ΖΝΧ επιλέχθηκαν αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών της Carrier.

Στοιχεία Έργου

2011

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

  • Ψυκτικοί θάλαμοι προδιαγραφών HACCP
  • Σύστημα Κλιματισμού Υψηλής Ενεργειακής απόδοσης με Toshiba SMMS
  • Παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης από Αντλίες Θερμότητας Carrier

Μονάδες Ψύξης

Για τη ψύξη των θαλάμων χρησιμοποιήθηκαν συμπυκνωτικές μονάδες Quietor της Carrier οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο, με αθόρυβη λειτουργία (42dB min speed / 46dB max speed), με ενσωματωμένο πίνακα λειτουργίας, fan speed control, 2 συμπιεστές Scroll Copeland παραλληλισμένους για καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας και χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αεροψυκτήρες των θαλάμων είναι του οίκου Alfa Laval τύπου Cubic με μεταλλικό κέλυφος περιβλήματος πιστοποιημένης απόδοσης κατά EUROVENT με ηλεκτρικές αντιστάσεις στο στοιχείο και την λεκάνη νερού.

Εποπτεία & Έλεγχος

Οι ηλεκτρονικοί πίνακες παρακολούθησης και ελέγχου των θαλάμων είναι κατασκευασμένοι από την Ιταλική εταιρεία Dixell η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά συστήματα εποπτείας και ελέγχου για εφαρμογές βιομηχανικής ψύξης.

Οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με υπολογιστή για απομακρυσμένο έλεγχο & παρακολούθηση.

Για τη μόνωση των ψυκτικών θαλάμων χρησιμοποιήθηκαν πάνελ πολυουρεθάνης βαρέου τύπου πάχους 10cm (κατάψυξής – συντήρησης) και βάρος 40kg/m3.

Στις σχηματιζόμενες γωνίες εντός του θαλάμου τοποθετούνται ειδικές υγειονομικές γωνίες με μεγάλη καμπυλότητα που επιτρέπουν τον εύκολο καθαρισμό αποκλείοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε συσσώρευση ακαθαρσιών και μυκήτων.
Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι κατάλληλα και σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις για τις απαιτήσεις του HACCP.

Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από πάνελ πολυουρεθάνης πάχους 10cm και ειδικό αντιολισθητικό ξύλο για μεγαλύτερη αντοχή σε φορτία και προστασία ολίσθησης των ατόμων.

Κάθε θάλαμος φέρει μια πόρτα ανοιγόμενη του Ιταλικού οίκου P.F.I με πάχος μόνωσης 9cm.
Οι πόρτες των καταψύξεων φέρουν περιμετρικά αντίσταση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αποφυγή της δημιουργίας πάγου.

Σύστημα κλιματισμού VRF

Η Rodos Air ανέλαβε την προμήθεια και κατασκευή του συστήματος κλιματισμού της ξενοδοχειακής μονάδας επιλέγοντας το νέο σύστημα VRF της Toshiba SMMSi.

Για την κάλυψη των αναγκών εγκαταστάθηκαν συστοιχίες 28 εξωτερικών μηχανημάτων οι οποίες είναι συνδεδεμένες με 392 εσωτερικά καναλάτα μηχανήματα.

Όλα τα μηχανήματα έχουν ως χαρακτηριστικό την εξαιρετικά χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία τους. Το σύστημα είναι ενεργειακής κλάσης Ά.

Όλες οι εξωτερικές μονάδες περιλαμβάνουν 2 ανεξάρτητους ερμητικούς συμπιεστές inverter τύπου DC twin rotary της Toshiba.

Όλοι ανεξαρτήτως οι συμπιεστές ελέγχονται από High-speed Calculation Vector Control Inverter, λειτουργώντας σε ένα φάσμα στροφών από 15Hz έως 120Hz για ακόμα μικρότερο επίπεδο εκκίνησης και την ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή της απαιτούμενης ψύξης.

Παραγωγή Ζεστών Νερών Χρήσης

Για την κάλυψη των αναγκών σε ζεστά νερά χρήσης επιλέχθηκαν 6 αντλίες θερμότητας 61AF παραγωγής νερού θερμοκρασίας 65°C του οίκου Carrier Ά ενεργειακής κλάσης.

Η συνολική θερμική ισχύς των μηχανημάτων ανέρχεται σε 320 KW.