Τηλ. 22410 70710

Ενδοδαπέδιο Σύστημα θέρμανσης-δροσισμού με γεωθερμική Α.Θ. σε νέα μονοκατοικία

Η Rodos Air ανέλαβε το σχεδιασμό και την κατασκευή των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, παραγωγής ζεστών νερών χρήσης , και του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κολυμβητικής δεξαμενής σε μονοκατοικία στην περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Στοιχεία Έργου

2009

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

  • Οριζόντιο γεωθερμικό σύστημα
  • Αντλία θερμότητας Carrier
  • Θερμαινόμενη πισίνα με κάλυμμα
  • Ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης-δροσισμού
Εσωτερικό της Αντλίας Θερμότητας

Η λύση που επιλέχθηκε για τον κλιματισμό των περίπου 350μ² της νέας μονοκατοικίας είναι η γεωθερμική αντλία θερμότητας 30RHX της Carrier Nexa με οριζόντιο γεωθερμικό δίκτυο. Η ίδια αντλία θερμότητας αναλαμβάνει και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Επικουρικά για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης έχουν εγκατασταθεί επίπεδοι επιλεκτικοί ηλιακοί συλλέκτες.

Το σύστημα που επιλέχθηκε εσωτερικά είναι ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης - δροσιμού μαζί με κρυφές τερματικές μονάδες νερού (fancoil) της Carrier για την κάλυψη των απαιτούμενων ψυκτικών φορτίων.

nexa-xb200
boiller

Για την αποθήκευση ζεστου νερού χρήσης τοποθετήθηκε ένα εξελιγμένο δοχείο διαστρωμάτωσης χωρητικότητας 280 λίτρων τριπλής ενέργειας.

thermostatis

Για τη βέλτιστη διαχείριση της θερμοκρασίας σε κάθε χώρο επιλέχθηκαν έξυπνοι ψηφιακοί θερμοστάτες της Siemens και της Carrier.

Όσον αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της θερμαινόμενης εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής επιλέχθηκε φίλτρο διατομικής γης, ειδικές αντλίες κυκλοφορίας νερού για πισίνες, κάλυμμα Aquadeck για την κάλυψη του νερού κατά τις ώρες μη χρήσης για τη μείωση των θερμικων απωλειών. Η θέρμανση του νερού της πισίνας γίνεται επίσης με ειδικό εξοπλισμό της Carrier σε συνδυασμό με τη γεωθερμική αντλία θερμότητας της οικίας.