Τηλ. 22410 70710

Ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης δροσισμού με Α.Θ. Toshiba Estia

Εφαρμογή ενδοδαπέδιου συστήματος κλιματισμού (θέρμανση / ψύξη)  σε μόνιμη κατοικία στην περιοχή Ιξιά της Ρόδου.

Για την κάλυψη των αναγκών Ζεστού νερού Χρήσης εγκαταστάθηκαν 2 επιλλεκτικοί συλλέκτες. Για τους Χειμερινούς μήνες που δεν θα επαρκούν θα λειτουργεί επικουρικά η αντλία θερμότητας της Toshiba.

Στοιχεία Έργου

2008

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

  • Αντλία θερμότητας Inverter Toshiba Estia
  • Ενδοδαπέδιο σύστημα κλιματισμού (θέρμανση/δροσισμός)
  • Επιλλεκτικοί ηλιακοί συλλέκτες
  • Κλιματισμός 24 ώρες με ημερήσιο κόστος 0,80€

Μία εφαρμογή ενδοδαπέδιας θέρμανσης, δροσισμού και παραγωγής ζεστών νερών χρήσης σε μόνιμη κατοικία στην περιοχή Ιξιά της Ρόδου. Για την κάλυψη τωναναγκών σύμφωνα με τα δεδομένα του κτιρίου αλλά και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη επιλέχθηκε η αερόψυκτη αντλία θερμότητας Estia της Toshiba.

H αντλία θερμότητας είναι θερμικής ισχύος 11kW ικανή για να καλύψει τις ανάγκες του σπιτιού συνολικής επιφάνειας 120τ.μ. Για την αφύγρανση του χώρου εγκαταστάθηκε Fan Coil οροφής της Carrier.

Η κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης γίνεται απο την αντλία θερμότητας σε περίπτωση που δεν αρκεί η παραγωγή από τους δύο επίπεδους επιλλεκτικούς συλλέκτες της εταιρείας Sole και για την αποθήκευσή του ένα μονωμένο δοχείο τριπλής ενέργειας της Γερμανικής ετιαρείας Reflex.

Το σύστημα των σωληνώσεων της ενδοδαπέδιας και των απαραίτητων εξαρτημάτων που εγκαταστάθηκαν είναι του οίκου "ROTH" Γερμανίας.

Στην εγκατάσταση υπάρχει τοποθετημένος μόνιμος μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας για την καταγραφή της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του συστήματος η οποία ανέρχεται με βάση τις ισχύουσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε 0,8€ / ημέρα! Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 300€ ετησίως για τον κλιματισμό του σπιτιού σε 24ωρη λειτουργία!