Τηλ. 22410 70710

Ενδοδαπέδιο Σύστημα Θέρμανσης-Δροσισμού με Αντλία Θερμότητας σε Νέα Πολυτελή Κατοικία στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου

Η Rodos Air ανέλαβε τη μελέτη και εγκατάσταση ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης-δροσισμού σε νέα πολυτελή κατοικία στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου.

Στοιχεία Έργου

2017

Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά

Το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης είναι του οίκου “REHAU”. Η αντλία θερμότητας είναι η 30AWH015HC του οίκου CARRIER τεχνολογίας inverter , υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας . Του οίκου Carrier είναι επίσης και τα κρυφά fancoil οροφής (42NFS) εξοπλισμένο με νέους σύγχρονους κινητήρες και ανεμιστήρες υψηλής απόδοσης και πολύ χαμηλού θορύβου κατά τη λειτουργία τους ακόμα και σε υψηλές στροφές.

Carrier 30AWH015HC

Το σύστημα είναι ικανό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση καθώς και τη ζήτηση σε ΖΝΧ . Όλες οι σωληνώσεις είναι μονωμένες σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές με ελαστομερές υλικό, τύπου Silatex. Σε κάθε χώρο υπάρχουν τοποθετημένοι θερμοστάτες με στόχο το βέλτιστο έλεγχο και την επιπλέον μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας πετυχαίνοντας ταυτόχρονα συνθήκες θερμικής άνεσης.

Το σύστημα που επιλέχθηκε παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Υψηλή αισθητική και πλήρης εκμετάλλευση του χώρου, λόγω έλλειψης σωμάτων
  • Μεγάλη οικονομία στα έξοδα λειτουργίας μέχρι 80% σε σχέση με την συμβατική θέρμανση με καύσιμο το πετρέλαιο διότι δουλεύει με χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Τεράστια θερμαντική δύναμη με πλήρη εκμετάλλευση ολόκληρης της κατοικήσιμης επιφάνειας ως θερμαντικής επιφάνειας.
  • Καθαρή θέρμανση λόγω χαμηλών θερμοκρασιών (δεν προκαλείται κάψιμο της σκόνης).
  • Ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασία σε όλα τα σημεία του χώρου.
  • Υγιεινή θέρμανση. Διατηρεί υψηλότερη θερμοκρασία στα κάτω άκρα των ανθρώπων, και χαμηλότερη στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αισθάνεται άνετα.
  • Όμορφη αίσθηση στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω του ότι η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του ανθρωπίνου οργανισμού και του συστήματος γίνεται με τον ίδιο τρόπο (δια ακτινοβολίας).
  • Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
Water-Terminal-42N-fancoil