Τηλ. 22410 70710

Ξενοδοχειακές Εφαρμογές

Ικανοποίηση επισκεπτών ή αποδοτικότητα;

Carrier, για να μη χρειαστείτε να επιλέξετε

Carrier

Από το 1902, όπου ο Willis Carrier ανέπτυξε το πρώτο σύγχρονο σύστημα κλιματισμού στον κόσμο, η Carrier σχεδιάζει πρωτοπόρες βιώσιμες λύσεις θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) ειδικά προσαρμοσμένες στις απατήσεις κάθε πελάτη.

United Technologies Corp. (UTC)

H Carrier αποτελεί μέρος του ομίλου UTC Building & Industrial Systems, του μεγαλύτερου παρόχου παγκοσμίως σε τεχνολογίες κτιρίων. Με δέσμευση απέναντι στην καινοτομία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ο όμιλος UTC Building & Industrial Systems παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα ανελκυστήρων, κυλιόμενων σκαλών, πυρασφάλειας, προστασίας, αυτοματισμών κτιρίων, συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματισμού και ψύξης με στόχο να βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή. Άλλες εταιρείες του ομίλου είναι και οι Otis, Lanel, Edwards, Automated Logic, Kodde.

Ενεργειακά αποδοτικές λύσεις για ξενοδοχεία

Η περίοδος αιχμής ενός ξενοδοχείου οδηγεί σε μεγάλη ζήτηση ενέργειας και άρα σε μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας. Οι ψύκτες ανάκτησης θερμότητας της Carrier μπορούν να μεταφέρουν την απορριπτόμενη θερμότητα από το ψυκτικό σύστημα του ξενοδοχείου στο σύστημα ζεστού νερού χρήσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ζεστό νερό για τους επισκέπτες και οικονομία για τη διαχείριση του ξενοδοχείου. Καινοτομίες όπως αυτές, συμβάλλουν ώστε μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι σε όλον τον κόσμο να μπορούν να πετύχουν τους κρίσιμους ετήσιους στόχους ενεργειακής αποδοτικότητας και μειωμένου λειτουργικού κόστους.

Advantec Building Experts in Efficiency and Environment

Το κέντρο ανάπτυξης & σχεδιασμού στελεχώνεται από εξαιρετικά καταρτισμένους μηχανικούς με εμπειρία στη θερμοδυναμική και στη σχεδίαση κτιρίων με υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Ένας από τους κύριους στόχους του κέντρου είναι η σχεδίαση συστημάτων HVAC που πληρούν τα πρότυπα της ενεργειακής απόδοσης και άνεσης του αύριο, ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έξυπνη ενεργειακή διαχείριση

Διαχείριση της λειτουργικής απόδοσης

Το τυπικό ποσοστό πληρότητας ενός ξενοδοχείου είναι 65%. Σ’ αυτό το 65%, ένας επισκέπτης βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο δωμάτιο του κατά το 40% του χρόνου διαμονής του και συνήθως για να κοιμηθεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στο οποίο η θέρμανση, ο εξαερισμός και κλιματισμός λειτουργούν χωρίς λόγο. Επομένως, ήταν επιτακτική η ανάγκη για τα ξενοδοχεία εύρεσης λύσεων για καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και άρα μικρότερο λειτουργικό κόστος χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση των ενοίκων. Η Carrier προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ξενοδοχείου. Τα κεντρικά συστήματα ελέγχου της Carrier όπως το Aquasmart και το Web CTRL επιτρέπουν το κεντρικό έλεγχο λειτουργίας προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε διακύμανση στην πληρότητα του ξενοδοχείου.

apodotikotita-icons

Προληπτική συντήρηση

Φροντίζουμε για τις ανάγκες των ξενοδοχείων με μια ομάδα ειδικά καταρτισμένων τεχνικών οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός και τα συστήματα διατηρούνται στα βέλτιστα επίπεδα λειτουργικής απόδοσης. Προσφέρουμε ειδικά προσαρμοσμένες υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού και την υψηλή αποδοτικότητα ελαχιστοποιώντας τις δαπάνες λειτουργίας.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Οι πράσινες ενεργειακές λύσεις προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και ισοδυναμούν με εξοικονόμηση χρημάτων. Τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την απορριπτόμενη θερμότητα για να θερμάνουν το νερό χρήσης μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες λειτουργίας και αυξάνοντας την αποδοτικότητα. Επιπλέον, τα συστήματα κεντρικού ελέγχου ενός ξενοδοχείου επιτρέπουν στους διαχειριστές να βελτιστοποιούν τη λειτουργία των συστημάτων ώστε να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και να κάνουν οικονομία στο κόστος λειτουργίας χωρίς να επηρεάζουν την άνεση των επισκεπτών.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

για διαφορετικές ανάγκες

Διαφορετικές λύσεις για διαφορετικές ανάγκες
ΑΠΛΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

H ικανοποίηση των πελατών εξαρτάται από τις συνθήκες άνεσης του εσωτερικού περιβάλλοντος όπως το επίπεδο θερμοκρασίας του χώρου, η υγρασία και η ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Λύσεις Carrier: Τερματικές μονάδες νερού χαμηλού θορύβου σε συνδυασμό με εξαερισμό νωπού αέρα και εύχρηστα χειριστήρια που προσφέρουν ακρίβεια ελέγχου λειτουργίας. Οι μονάδες 42EM, 42Ν ή 36XB αποτελούν κατάλληλες λύσεις για δωμάτια ξενοδοχείου.

ΣΟΥΙΤΕΣ
ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΙΘΡΙΟ
ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΨΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η Carrier προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε αερόψυκτους και υδρόψυκτους ψύκτες αλλά και σε αντλίες θερμότητας με ισχύ από 5kW έως και άνω των 5000kW ώστε να καλύπτει όλα τα είδη εφαρμογών και τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Κύρια χαρακτηριστικά:

 • Novation® MicroChannel: νέα γενιά εναλλακτών θερμότητας αλουμινίου, διαθέσιμες με επιλογή επίστρωσης για ήπια και έντονα διαβρωτικά περιβάλλοντα
 • Μεταβλητή παροχή νερού
 • Έξυπνη τεχνολογία Greenspeed®: συμπιεστής μεταβλητής ταχύτητας με έξυπνο αλγόριθμο για μεγαλύτερη απόδοση
 • Συστήματα ανάκτησης θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας (ζεστό νερό & θέρμανση χώρου)
psiksi-thermansi-mixanimata

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τα προϊόντα και τα συστήματα της Carrier προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και συμβάλλουν στην περιβαλλοντική πιστοποίηση των κτιρίων (BREEAM, LEED, PEARL).

Κύρια χαρακτηριστικά:

 • Συστήματα ανάκτησης θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας
 • Ανεμιστήρες και κινητήρες EC* υψηλής απόδοσης
 • Μεταβλητή παροχή νερού
eksoikonomisi-energeias-green-bg

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ

Τα ξενοδοχεία απαιτούν συνεχή παροχή ζεστού νερού χρήσης για να καλύψουν διάφορες ανάγκες.

Οι θερμοδυναμικές αντλίες θερμότητας με δυνατότητα παροχής νερού σε θερμοκρασίες 70°C και άνω προσφέρουν στους διαχειριστές του ξενοδοχείου τη δυνατότητα σημαντικής οικονομίας, αφού λειτουργούν με πολύ υψηλό συντελεστή απόδοσης. Στα βασικά συστήματα κλιματισμού, η χρήση επιλογών ανάκτησης θερμότητας στους ψύκτες επιτρέπει επίσης την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς ανακτούν θερμότητα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

znx-mixanimata

ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΑ

Η Carrier προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων επεξεργασίας αέρα από οικονομικά αρθρωτά συστήματα, μέχρι σύνθετες λύσεις ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών.

Κύρια χαρακτηριστικά:

 • Συστήματα ανάκτησης θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας
 • Ανεμιστήρες και κινητήρες υψηλής απόδοσης
 • Φιλτράρισμα υψηλής ποιότητας
aerismos-mixanimata

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν τα περιθώρια κέρδους είναι πιο περιορισμένα, η αποδοτικότητα εξαρτάται από την εξεύρεση αποδοτικών διαδικασιών με δυνατότητα προσαρμογής σε κλίμακα. Η εξασφάλιση ενός συστήματος με ομαλή λειτουργία προϋποθέτει προβλέψιμα χρονοδιαγράμματα συντήρησης και αξιόπιστο εξοπλισμό. Η Carrier προσφέρει οικονομικά προσιτές λύσεις ενεργειακής απόδοσης με μεγάλη χρονική διάρκεια.

ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε μια ανταγωνιστική αγορά, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η χαμηλή ακουστική και η καλαίσθητη σχεδίαση που προσφέρει η Carrier σε συνδυασμό με την εξατομίκευση της εμπειρίας του επισκέπτη μπορούν να μεταμορφώσουν ένα καλό ξενοδοχείο σε εξαιρετικό.

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν απαιτούνται πανίσχυρες λύσεις στο παρασκήνιο ώστε να διατηρείται η κατανάλωση ενέργειας υπό έλεγχο, η Carrier έχει τη λύση. Το κόστος θέρμανσης για πισίνες μπορεί να μειωθεί ουσιαστικά με την ανάκτηση θερμότητας από το σύστημα κλιματισμού, εξαλείφοντας ένα σημαντικό κόστος από τον ισολογισμό.

Princess Andriana Hotel

Όνομα ξενοδοχείου: Princess Andriana Resort & Spa

Τύπος ξενοδοχείου: 5*resort και spa, 482 δωμάτια, δυνατότητα φιλοξενίας 1.210 ατόμων, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, bars, εστιατόρια και spa.

Τοποθεσία: Κιοτάρι Ρόδου

Πρόκληση: Νέο κτίριο με τεχνολογία παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και χωρίς κατανάλωση καυσίμου.

Η λύση: Αερόψυκτος ψύκτης με επιλογή ανάκτησης θερμότητας και αντλίες θερμότητας αέρος-νερού και νερού-νερού.

Αποτέλεσμα: Μηδενική κατανάλωση καυσίμου για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Το 100% των αναγκών παραγωγής ζεστού νερού χρήσης καλύπτεται από τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας της Carrier. Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει εγκατάσταση καυστήρα λέβητα ως εφεδρική.

Rodos Palace Hotel

Όνομα ξενοδοχείου: Rodos Palace Luxury Convention Resort

Τύπος ξενοδοχείου: 5*ξενοδοχείο, 800 δωμάτια, δυνατότητα φιλοξενίας 2.100 ατόμων, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, health club, συνεδριακό κέντρο με 20 αίθουσες συνολικής επιφάνειας 9.000 m2.

Τοποθεσία: Ιξιά Ρόδου

Πρόκληση: Ανακαίνιση του κεντρικού συστήματος κλιματισμού και ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος όπως και μηδενισμός της κατανάλωσης καυσίμου για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Η λύση: Αερόψυκτοι ψύκτες , αντλίες θερμότητας αέροςνερού και νερού-νερού, fan coils και κεντρικές κλιματιστικές μονάδες.

Αποτέλεσμα: Μηδενική κατανάλωση καυσίμου για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. 5% μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. 10% μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης του κλιματισμού, όπου αποτελεί το 50% του κλιματισμού του κτιρίου.

La Marquise Hotel

Όνομα ξενοδοχείου: La Marquise Luxury Resort Complex

Τύπος ξενοδοχείου: 5* resort, 469 δωμάτια, εστιατόρια και bars, ιδιωτικές πισίνες, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, spa, κομμωτήριο, παιδική χαρά και παιδότοπος.

Τοποθεσία: Καλλιθέα Ρόδου

Πρόκληση: Κλιματισμός των κοινόχρηστων χώρων και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Η λύση: Κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, αντλίες θερμότητας αέρος-νερού με σύστημα ανάκτησης θερμότητας και αερόψυκτοι ψύκτες.

Αποτέλεσμα: Αποτελεσματικός κλιματισμός των κοινόχρηστων χώρων και 100% κάλυψη των αναγκών παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Atlantica Aegean Park

Όνομα ξενοδοχείου: Atlantica Aegean Park

Τύπος ξενοδοχείου: 5* resort, 190 δωμάτια, εστιατόρια και bars, ιδιωτικές πισίνες, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, spa, κομμωτήριο, παιδική χαρά και παιδότοπος.

Τοποθεσία: Κολύμπια Ρόδου

Πρόκληση: Κλιματισμός δωματίων και κοινόχρηστων χώρων.

Η λύση: Κλιματισμός από SMMSi Toshiba. Παραγωγή ζεστών νερών χρήσης από αντλίες θερμότητας αέρος νερού.

Αποτέλεσμα: Κλιματισμός κοινόχρηστων χώρων και δωματίων Α' Ενεργειακής Κλάσης και 100% κάλυψη των αναγκών παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ CARRIER

υπερβαίνει τις προσδοκίες σας

Για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες σας συνεχή άνεση χωρίς μεγάλο ενεργειακό κόστος για εσάς, εμπιστευτείτε τους ειδικούς της τεχνικής εξυπηρέτησης και την εμπειρία των 110 ετών της Carrier.

Η συνεχής άνεση και η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση δεν είναι παροχές, είναι ΑΝΑΓΚΕΣ. Η Carrier είναι αναγνωρισμένη για τη δέσμευσή της για υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας.

ΗΡΕΜΙΑ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε τι συμβαίνει στις εγκαταστάσεις σας γι’ αυτό η τεχνική εξυπηρέτηση της Carrier προσφέρει:

 • Προγράμματα προληπτικής συντήρησης.
 • Εποπτεία του εξοπλισμού σε πραγματικό χρόνο και άμεση επικοινωνία με τους ειδικούς της Carrier.
 • Συνεχή εκπαίδευση στα συστήματα σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ

Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη για να είστε βέβαιοι ότι ο εξοπλισμός λειτουργεί αποτελεσματικά και το περιβάλλον είναι ασφαλές και υγιεινό. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Carrier μπορούν να σας δώσουν γρήγορα λύση με την υποστήριξη που αντλούν από:

 • Τη διαθεσιμότητα ενοικιαζόμενων συστημάτων και ανταλλακτικών.
 • Τη συνεχή εσωτερική εκπαίδευση σε θέματα τεχνικών γνώσεων.
 • Την εγγύτητα της εταιρείας Carrier.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Γνωρίζουμε ότι τα συστήματα HVAC που εγγυώνται ενεργειακή και οικονομική απόδοση είναι καίριας σημασίας για την ισορροπία ανάμεσα στις οικονομικές προκλήσεις και την ανάγκη να παρέχετε στους επισκέπτες μια άνετη διαμονή. Η Carrier έχει σχεδιάσει ειδικές λύσεις για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά σας με:

 • Καθοδήγηση σε θέματα ενεργειακής απόδοσης.
 • Αλγόριθμους Carrier για ενεργειακή βελτιστοποίηση.
 • Καθοδήγηση σε θέματα κανονισμών.
 • Εφαρμογή παραγωγής αναφορών.